Askon Säätiölle saapuvat apurahahakemukset voidaan jakaa näyttelyprojekteihin, suunnittelu- ja tuotekehityshankkeisiin, matka-apurahoihin sekä kansainväliseen koulutukseen ja työharjoitteluun. Toimintavuonna Säätiön hallitus on painottanut apurahahakemuksia arvioidessaan tuotekehitystä.

Säätiölle tuli yhteensä 38 kohdeapurahahakemusta. Hallitus myönsi apurahan 18 hakijalle yhteensä 84 000 euroa. Säätiö myönsi kohdeapurahan kuuteen näyttelyprojektiin, lahtelainen REHOME -hanke oli esillä keväällä Milanon Design Week -tapahtumassa ja syksyllä Pro Puu -galleriassa Lahdessa, yhteensä muotoilunäyttelyitä tuettiin 32 000 eurolla. Suunnittelu- ja tuotekehityshankkeisiin myönnettiin seitsemän apurahaa, yhteensä tuotekehitystä edistettiin 40 000 eurolla. Kaksi matkasuunnitelmaa sai tukea, yhteensä 4 500 euroa ja kansainväliseen koulutukseen Säätiö myönsi 5 000 euron apurahan. Toimintavuoden aikana muita apurahakohteita oli vain yksi, Asko Avonius -palkitun muotoilija Samuli Naamankan julkaisua rahoitettiin 2 500 eurolla.


<< Paluu