Teemu Hiltunen -nimikkoapuraha on myönnetty Lahden AMK Taide- ja Muotoiluinstituutin muotoilun koulutusohjelman, muotoiluteollisuuden suuntautumisvaihtoehdon, sisustusarkkitehtuurin opiskelija Riikka Manniselle. Opinnäytetyön aiheena oli ”Tulevaisuuden työympäristö tänään –coworking- monitilatoimistokonsepti Lahteen”.

Työ käsitteli uudenlaisia työympäristöjä tietointensiivisen työn näkökulmasta. Tutkimuksessa on hyödynnetty tulevaisuuden tutkimuksen ja Living Lab –menetelmiä. Suunnitteluosuudessa luotiin tilakonsepti Luovat ry:n perustamalle coworking-työtilalle, co/Malskille. Teemu Hiltunen–apuraha jaetaan joka kevät Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin opiskelijalle opettajakunnan tekemän ehdotuksen perusteella. Palkinnon luovutti Askon Säätiön hallituksen jäsen, kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta.

Apuraha on 2.500 euron suuruinen. Askon Säätiön Antti Nurmesniemen nimikkoapuraha muotoilun kansainvälisiin jatko-opintoihin jaettiin myös Lahden Muotoilu- ja taideinstituutista teollisen muotoilun linjalta 2012 valmistuneelle Olli Hirvoselle. 17 000€ apurahan turvin Hirvonen jatkaa toista vuottaan tuotemuotoilun maisteriohjelmassa ECAL/ l´Ecole cantonale dàrt de Lausannessa.

Tämä sveitsiläinen ECAL on yksi Euroopan arvostetuimmista muotoilualan oppilaitoksista. Hiljattain New York Times nosti artikkelissaan ECALin kiinnostavimmaksi eurooppalaiseksi muotoiluyliopistoksi. Vastaava Antti Nurmesniemen apuraha arkkitehtuuriin julkaistaan elokuussa 2013.


<< Paluu