Askon Säätiö tukee suomalaisen muotoilu- ja ympäristökulttuurin kehittämistä ja lähiympäristömme teollisten tuotteiden laadun kohottamista.Säätiön kohdeapurahoja voi hakea ympäri vuoden.

Säätiö on tänä vuonna tukenut mm. muotoilun opiskelijoiden kansainvälistä työharjoittelua ja erilaisia tuotekehitysprojekteja. Säätiö myönsi useita apurahoja suomalaisten muotoilijoiden esittäytymiseen Milanon -messuilla 2016. Askon Säätiön hallitus toivoo jatkossa hakemuksia, jotka painottuvat suunnittelutyöhön ja tuotekehitykseen.

Askon Säätiön hallitus myönsi kokouksessaan 21.1.2016 apurahan kansainväliseen työharjoitteluun muotoilun opiskelija Ella Lakaselle. Muotoilija Petteri Häkkinen sai tukea Studio Haekkisen näyttelyyn Milano 2016 Design Week -tapahtumaan.

1.3.2016 kohdeapurahat saivat sisustus- ja tekstiilimuotoilija Ulla Autio hoivaympäristöjen suunnitteluun ja toteutukseen tarvittavien työvälineiden hankintaan, professori Simo Heikkilä urastaan kertovan kirjan julkaisuun, muotoilija Renata Jakoleff Leimattu betoni -menetelmän kehittämishankkeeseen sekä opiskelijat Hemmo Hartikainen ja Mari Koppanen opintomatkaan Milanon -messuille. POIKETE -muotoilijakollektiivia tuettiin prototyyppien valmistukseen Milano 2016 Design Week -tapahtumaan samoin Työryhmä Luomo sai apurahan osallistumiseen Milanon -tapahtumaan. Säätiö tukee myös muotoilija Linda Vannin kansainvälistä työharjoittelua.

Askon Säätiön hallituksen seuraava kokous on 19.5.2016. Apurahahakemukset tulisi jättää Säätiön verkkosivujen kautta 9.5.2016 mennessä.

Lisätietoja: Askon Säätiön asiamies Heini Moisio, heini.moisio@askonsaatio.fi


<< Paluu