Askon Säätiö tukee suomalaisen muotoilun ja arkkitehtuurin kansainvälistymistä. Säätiön hallitus on kokouksessaan 21.5.2015 myöntänyt Antti Nurmesniemi -jatkokoulutusapurahat muotoilija Onni Aholle ja arkkitehti Anis Souissille.

Lahden Muotoilu- ja taideinstituutista valmistunut Aho opiskelee maisteriksi Lontoossa Royal College of Art yliopiston Design Products -linjalla. Arkkitehti Anis Souissi jatkaa opintojaan Tanskassa Aarhuus School of Architecture yliopistossa kestävän ja energiatehokkaan arkkitehtuurin parissa. Molemmat jatkokoulutusapurahat ovat 17 000 euroa.

Askon Säätiön kohdeapurahat myönnettiin arkkitehtuuriopiskelija Thomas Miyauchille työharjoitteluun BIG arkkitehtuuritoimistossa sekä hienopuuseppäopiskelija Rasmus Palmgrenille työharjoitteluun Nikari Oy:ssä Fiskarsissa. Kohdeapurahan saivat myös arkkitehti Ilpo Lindqvist ja muotoilija Tuulia Penttilä tuotekehitysprojekteihin.

Kevään Teemu Hiltunen apurahan, 2 500 euroa, sai Lahden Muotoilu- ja taideinstituutin muotoilun koulutusohjelmasta valmistunut Esko Ihalainen.


<< Paluu