Askon Säätiö oli mukana tukemassa Taidekeskus Salmelan vuonna 2004 järjestämää huvimajasuunnittelukilpailua. Tämän kilpailun tarkoituksena oli suomalaisen puurakentamisen taitojen säilyttäminen ja huvimajakulttuurin elvyttäminen. Kilpailuun osallistui merkittävä määrä asiasta kiinostuneita suunnittelijoita ja sen tulostasoa pidettiin korkeana.

Askon Säätiön nimikkopalkinto myönnettiin palkintolautakunnan päätöksellä arkkitehti Sami Vikströmin suunnittelemalle “Utu”-huvimajalle, jossa yhdistyivät puurakentamisen muotokieli ja majan monikäyttöisyys. Saattaakseen kilpailun tulokset piirustuksia pitemmälle Askon Säätiö myönsi Taidekeskus Salmelalle apurahan mahdollistamaan “Utu”-majan pystyttämisen taidekeskuksen näyttelyalueelle.

Heti vuoden 2005 kesänäyttelyn avajaispäivästä alkaen Salmelassa kävijät ovat runsaslukuisasti tutustuneet tähän huvimajaan ja myös oman “Utu”-majan hankkiminen tuntuu kyselyistä päätellen kiinnostaneen useita kävijöitä.


<< Paluu