Askon Säätiö palkitsi sisustusarkkitehti Samuli Naamangan suomalaista tuotesuunnittelua ja valmistusmenetelmiä uudistavasta muotoilusta. Asko-Avonius palkinto luovutettiin 1.9.2015 Lahden Sibelius -festivaalin yhteydessä.

Samuli Naamanka (s. 1969) tunnetaan monipuolisena muotoilijana, jonka töissä yhdistyvät harkittu muotokieli ja teknisesti uutta luovat ratkaisut. Naamanka on erikoistunut tuote- ja sisustussuunnittelun lisäksi ympäristösuunnitteluun. Naamangalla on uraa uurtavia tuloksia aina graafisen betonin patentoiduista valmistusmenetelmistä valaisimiin ja arkkitehtuuriprojekteista biohajoaviin tuoleihin. Teknisten innovaatioiden luova hyödyntäminen yhdistyneenä harkittuun muotokieleen on vakiinnuttanut Naamangalle arvostetun aseman muotoilijana myös kansainvälisesti.

Askon Säätiön hallituksen puheenjohtajan, professori Sirpa Asko-Seljavaaran mukaan Naamankan elävä kiinnostus erilaisiin toimintakulttuureihin, mittakaavoihin ja materiaaleihin on poikkeuksellista ja työn tulokset kansainvälisesti merkittäviä. Asko-Seljavaara toteaa, että sisustusarkkitehti Samuli Naamanka edistää erinomaisella tavalla Askon Säätiön tarkoitusta.

Asko-Avonius palkinto. Askon Säätiön myöntämä Asko-Avonius palkinto jaetaan joka kolmas vuosi. Muotoilupalkinto on suuruudeltaan 20 000 euroa. Palkinnon ovat aiemmin vastaanottaneet Fiskars osuuskunta (1997), sisustusarkkitehti Markku Kosonen (2000), arkkitehti Timo Vormala (2003), sisustusarkkitehdit Simo Heikkilä ja Yrjö Wiherheimo (2006), suunnittelija Ilkka Suppanen (2009) ja Arkkitehdit Hollmén Reuter Sandman (2012).


<< Paluu